Rør reparasjon

Det oppstod en lekkasje i en rørledning på en stor offshore platform i Nordsjøen, Benelux området. Denne lekkasjen (i en ATEX-sone) er utbedret i samsvar med reparasjonsinstruksjonene utarbeidet av Perspect Benelux. Spesialistene til Perspect Benelux er eksperter innen lekkasjetetninger, spesielt innenfor ATEX-soner.

Røret inneholder trykkluft. Dette resulterte med økende korrosjon og lekkasje på røret.

Rusted pipeline

Reparasjonsinstruksjonene

Rør reparasjon rådene for denne lekkasjen består av følgende 7 trinn:

1. Lag riktig ruhet i stålet med ATEX verktøy (A-0004, A-0107)

Opprette riktig overflateprofil

For riktig overflateforberedelse bestemte Perspect seg for å bruke den roterende filen A-0004 (Little Papa). Beslutningen ble tatt fordi A-0004 har en gjennomsnittlig overflateprofil på 83μm (mikrometer). Dette var nøyaktig det som var nødvendig for Belzona-reparasjonsproduktene.

2. Avfett med Belzona 9111.
3. Belzona 1111 miks.
4. Påfør det første strøket Belzona 1111 med en korthåret børste.
5. Belzona 1111, med Belzona 9341 armeringsplate påført.
6. Dekk helt med Belzona 1111 til et helt jevnt lag.
7. Tillat å hvile helt til full styrke. Ved 20 grader tar det 24 timer.

Denne reparasjonen er en komplett kald løsning og unngår sveising og varm overflatebehandling. Lekkasjetettingsteamet til Perspect jobber med de EX-sertifiserte Safety Tools Allmet. Å lage den rette overflateprofilen innen ATEX-soner er mulig takket være de patenterte verktøyene fra Safety Tools Allmet.

For denne reparasjonen var det ikke behov for varmt arbeidstillatelse, ingen jobbforsinkelser, ikke noe behov for habitater, ikke noe behov for brannvakter, ingen varme gnister og ingen utslipp av isocyanater.