Varmeskader

Konvensjonelle slipedisker kommer med svært mange ulemper, en av dem er at de skaper varme gnister.

Tags: kutteverktøy / Slipeverktøy / Varmeskader

Varmeskader (Gnistsprut)

Konvensjonelle slipedisker kommer med svært mange ulemper, en av dem er at de skaper varme gnister.
Høye rotasjonshastigheter kan skape farlige situasjoner for operatør, samt ødeleggelse av underlaget i maling.

Temperaturmålinger på underlag i malingsområder har vist seg å ligge i området 500-1000 ° C

Det er viktig å huske på at friksjon som oppstår under spot reparasjon, hever temperaturen på stålet. Rundt arbeidsområdet og umiddelbar nærhet. For ikke å nevne de varme gnistene som skader maling og andre kontaktpunkter i nærheten av arbeidsområdet( gnistsprut). Risikoen som varme gnister medfører, kan reduseres med riktig tildekking. Bruk av vann (hvis det er tillatt), imidlertid er det problem som hurtig rusting av området som er slipt ned til bart stål.

Gjør konvensjonelle slipedisker mer skade enn nytte?


Mekanisk forbehandlingsverktøy som IKKE skaper Varmeskader

Safety Tools Allmet sine kalde løsninger har lav rotasjonshastighet og slipefiler og disker som er laget av nesten 100% solid wolfram. Våre kalde løsninger skaper lav varme som ikke gir varmeskader i malingsbelegg eller gnister som ødelegger maling. Fragmenter som slipes av er store og ikke skarpe, noe som gjør at det ikke kommer svevestøv eller skader på omkringliggende utstyr.

Ex-sertifiserte kaldt arbeids verktøy fra Safety Tools Allmet. Gir en god, ren overflate med en profil som oppfyller kravene i henhold til SSPC-SP11 Surface Preparation Standard. Denne standarden er egnet når det er nødvendig med en ru, ren, bar metalloverflate. Uten synlig olje, fett, smuss, rust, belegg, oksider, malingsflass, korrosjonsprodukter og andre fremmedlegemer. Og hvor det ikke er mulig eller tillatt å bruke sandblåsing.

Les mer om Kaldt arbeid og spot reparasjon alternativer.