FPSO/FSO Floating Production Systems

FPSO sine Stålskrogkonstruksjoner, ballasttanker og andre tanker utsettes ofte for sjøvann og det marine miljøet.

Tags: FPSO / kutteverktøy / Slipeverktøy

Mekanisk forbehandling på FPSO

FPSO – “Floating Production, Storage and Offloading.”

Verktøy fra Safety Tools Allmet har og blir brukt på FPSO/FSO over hele verden.

Forbehandling av ulike overflater på FPSO

Delt av vår partner i Dubai↵. 


FPSO – Typiske problemområder

Stålskrogkonstruksjoner, ballasttanker og andre tanker utsettes ofte for sjøvann og det marine miljøet. Det er kjent at de er mest utsatt for korrosjon og er ofte hovedproblemet i hensyn til korrosjon. Men det er viktig å også holde fokus på eksterne områder som dekk og overbygg.

Det er mange ulike alternativer for forbehandlingsverktøy, noen har eksistert i lang tid. Det finnes ikke ett universelt verktøy som passer for enhver situasjon. Du bør alltid vurdere forskjellige verktøy, avhengig av jobben som skal utføres. Når det gjelder en FPSO, må Ex-soner behandles med verktøy som er sertifisert for jobben.

Kaldt arbeids alternativ for FPSO

Ex-sertifisert verktøy fra Safety Tools Allmet gir en god, ren overflate med en profil som oppfyller kravene i SSPC-SP11 Surface Preparation Standard.

    • Ex-sertifisert for bruk i gassoner 1 og 2. Ingen varmt arbeidstillatelser kreves. Sertifisert av DNV og er klassifisert som et kaldarbeidsverktøy.
    • Ingen varme gnister. Forebygging av korrosjon forårsaket av konvensjonell slipeprodukter.
    • Lav varme. Varme varierer fra 30 ℃ til 60 ℃ for sliping på stål. Du kan umiddelbart legge håndplaten på stålet. Selv etter en lang periode med sliping eller kutting.
    • Lav vibrasjon. Testet og godkjent for bruk over en hel arbeidsdag. 7,5 timer

I tillegg til punktene over, er det er ingen krav til bruk av habitater eller brannvakter. Ingen behov for tildekking av utstyr i nærheten til arbeidsområde. Det er mulig å jobbe i nærheten av kollegene dine og forbedre produktiviteten.

Les mer om FPSO – Introduksjon og korrosjonskontroll